Omdat velen zich op de VS richten, blijven deze offshore-bedrijven voor winst zorgen.

In een tech-industrie waar de VS prominent blijft, kunnen investeerders succesverhalen uit andere landen gemakkelijk vergeten. Buitenlandse bedrijven hebben echter technologische innovatie in hun thuisregio of, in sommige gevallen, de hele wereld gestimuleerd. Bovendien zijn aandelen zoals Ericsson ,StoneCo  en Taiwan Semiconductor (NYSE: TSM) drie aandelen die potentieel laten zien om te profiteren van deze offshore-ontwikkelingen. Laten we de waardepropositie die ze bieden eens nader bekijken.

 

Persoon die smartphone controleert tijdens het werk op een laptop. Ericsson

Het in Zweden gevestigde Ericsson lijkt klaar om te profiteren van zijn positie in het centrum van de 5G-upgradecyclus, nu telco’s over de hele wereld hun volgende generatie draadloze netwerken bouwen en lanceren. De Dell’Oro Group schat dat de omzet van de industrie dit jaar $ 90 miljard – $ 95 miljard zal bedragen. Op een verwachte 14% van de markt voor telecomapparatuur blijft Ericsson wat marktaandeel betreft achter bij Nokia en Huawei. aandelen amazon is niet verkocht.

 

Ericsson blijft ook contracten binnenhalen, zoals een onlangs aangekondigde vijfjarige overeenkomst met T-Mobile in de VS. Bovendien zorgde een forse omzetgroei van 39% in de afgelopen 12 maanden in China ook voor een enorme rugwind. Ericsson heeft contracten in China met alle drie de grote telecombedrijven.

 

 

Het succes in China hielp de organische omzet met 7% stijgen ten opzichte van het niveau van een jaar geleden in het laatste kwartaal. Het nettoresultaat kwam in die periode ook uit op 5,6 miljard kronen ($ 663 miljoen). Dit is een stijging van 27% ten opzichte van de 4,4 miljard kronen ($ 526 miljoen) die het bedrijf zou hebben verdiend in het derde kwartaal van 2019, als het niet 11,3 miljard kronen had betaald om een ​​aantal onderzoeken van de Amerikaanse overheid te schikken. hoe koop je aandelen?

 

Ondanks deze groei handelt Ericsson voor ongeveer 23 keer de winst. Hoewel dit slechts iets onder de 25 P / E-ratio van Nokia uitkomt, lijkt het goedkoop gezien de huidige groeisnelheid van Ericsson. Bovendien verwachten analisten dat de winsten zullen blijven stijgen; voor fiscaal 2021 verwachten ze een winstgroei van 20%.

 

Analisten zijn ook van mening dat die stijgende winsten zich zullen vertalen in aandelengroei. Danske Bank gaf Ericsson een koersdoel van 120 kronen ($ 14,31) per aandeel, een stijging van ongeveer 20% ten opzichte van de huidige aandelenkoers. Volgens Jakob Magnussen van Danske Bank zou de “sterke run” van 5G-verkopen in China het optimisme voor de toekomst van Ericsson moeten blijven stimuleren.

 

StoneCo

Beleggers blijven ook geld verdienen aan StoneCo, een Braziliaans cashless betalingsbedrijf dat een samenleving bedient die sterk afhankelijk is van fysiek contant geld.

 

StoneCo valt op omdat, in tegenstelling tot PayPal of Square, haar betalings- en softwareoplossingen bedrijven helpen klanten te bedienen die geen bankrekeningen en creditcards hebben. Het concurreert het meest direct met MercadoLibre en PagSeguro – en op basis van zijn marktaandeel lijken klanten het aanbod van StoneCo te verkiezen boven dat van zijn rivalen. StoneCo is momenteel goed voor bijna 9% van het totale betalingsvolume (TPV) in Brazilië, tegen ongeveer 5% in 2018.

 

Bovendien kwam de TPV van StoneCo voor het meest recente kwartaal uit op 69,7 miljard reais ($ 13,2 miljard), ruim boven de TPV van PagSeguro van 44,8 miljard reais ($ 8,5 miljard). Hoewel MercadoLibre in dezelfde periode $ 14,5 miljard aan TPV rapporteerde, dekt dat cijfer al zijn activiteiten in heel Latijns-Amerika.

 

In het meest recente kwartaal steeg de omzet van StoneCo met 39% op jaarbasis, terwijl TPV 114% steeg. Bovendien, zelfs met de impact van COVID-19 en de hogere kosten van op aandelen gebaseerde vergoedingen, steeg het nettoresultaat met 30% in dezelfde periode.

 

Die groei heeft het StoneCo-aandeel waarschijnlijk geholpen om de afgelopen 12 maanden met 90% te stijgen, waardoor de P / E-ratio is gestegen tot ongeveer 130. Hoewel dat veelvoud hoog lijkt, lijkt de buitensporige groei van het bedrijf waarschijnlijk aan te houden. Tegen het einde van 2021 vertelde CEO Thiago Piau aan S&P Global dat hij streeft naar meer dan 1 miljoen klanten, tegen minder dan 600.000 aan het einde van het derde kwartaal. Analisten voorspellen verder een winstgroei van 74% in het komende jaar.

 

Bedenk ten slotte dat het bedrijf zou kunnen blijven uitbreiden buiten Brazilië, aangezien soortgelijke betalingsculturen in andere Latijns-Amerikaanse landen zijn bedrijfsmodel rijp maken voor uitbreiding. Een voortdurende campagne om van Brazilië en de hele regio een meer geldloze economie te maken, zou StoneCo jaren van buitensporige winsten kunnen opleveren.

 

Taiwan Halfgeleider

Een van de meer prominente verhalen in de internationale technologie van de afgelopen jaren is de opkomst van Taiwan Semiconductor (TSMC). De fabrieken van het bedrijf hebben computerchips geproduceerd voor bedrijven als AMD, NVIDIA, Qualcomm en Apple. Deze populariteit heeft het volgens TrendForce op een marktaandeel van ongeveer 55% gebracht.

 

De maker van het verschil voor het bedrijf was afhankelijk van zijn onderzoek en ontwikkeling. Volgens Tech Centurion nam het een technische voorsprong op aartsrivaal Samsung in termen van transistordichtheid – het aantal transistors dat het op een enkele chip kan passen, waardoor de rekenkracht en efficiëntie toenemen.

 

Intel, ooit de dominante chipmaker, is technisch gezien achterop de TSMC-client AMD. Intel brengt momenteel 10nm-chips op de markt voor pc’s, terwijl AMD nu kleinere, snellere en efficiëntere 7nm-chips verkoopt. (De metingen verwijzen naar de breedte van transistors die elk bedrijf op een chip kan passen; hoe kleiner het aantal, hoe meer transistors er passen, waardoor de rekenkracht van de chip toeneemt.) Nu is Intel zelf enigszins afhankelijk geworden van TSMC.

 

Bijgevolg wordt dit technische aandeel nu verhandeld tegen bijna 42 keer de winst. Dit is een aanzienlijke stijging ten opzichte van de P / E-ratio van onder de 20 die het tot eind 2019 had opgelegd.

 

Dit toenemende vermogen komt ook tot uiting in de inkomsten van het bedrijf. De omzet van TSMC in het vierde kwartaal steeg jaar op jaar met 14%. Het nettoresultaat steeg in dezelfde periode met 23%. TSMC heeft een deel van deze extra inkomsten ook gebruikt om de uitgaven voor onderzoek en ontwikkeling op te voeren, wat haar vermogen zal versterken om deze technische voorsprong te behouden.

 

Bovendien zullen de markten voor zowel 5G-technologie als kunstmatige intelligentie een enorme groei doormaken, aldus Allied Market Research. Daartoe zal de opkomst van kritieke technologieën zoals zelfrijdende auto’s waarschijnlijk de behoefte aan de snelste chips vergroten. Deze vraag zou TSMC in volle productie moeten houden en zou de komende tijd de winst in zijn voorraad kunnen stimuleren.

 

Welk internationaal spel moeten investeerders kiezen?

Alle drie de aandelen zouden winstgevende toevoegingen aan aandelenportefeuilles moeten opleveren. Als ik er echter een kies, zou ik voor TSMC gaan.

 

Deze keuze hangt af van één kenmerk: het marktaandeel. Zoals eerder vermeld, controleert het meer dan de helft van de markt. Ook lijken de successen van TSMC zijn dominantie te versterken, aangezien zijn fabrieken de meest efficiënte chips blijven produceren.

 

Ondanks hun eigenschappen zijn Ericsson en StoneCo eenvoudigweg niet in staat om een ​​vergelijkbaar niveau van marktdominantie te verwerven. Daarom, met minder concurrentiedreigingen te midden van buitensporige groei, blijft TSMC de grootste kans om in de loop van de tijd groei te blijven leveren.

 

Written by 

Leave a Reply

Your email address will not be published.