De toonaangevende spelers op het gebied van cryptocurrency, vertegenwoordigd door IAMAI (Internet and Mobile Association of India), hebben woensdag een beroep gedaan op de Indiase regering om cryptocurrency niet te verbieden, terwijl ze zeiden dat een robuust mechanisme nodig is om het ecosysteem te reguleren.

 

Goed bestuur en regulering van het cryptocurrency-ecosysteem in India zullen een impuls geven aan de visie van de overheid op Digital India, zei IAMAI. cryptocurrency nieuws is online te vinden.

 

India is ook getuige van een aanzienlijke toename van digitale activa.

 

“De cryptogemeenschap bestaat uit meer dan 10 miljoen cryptohouders die meer dan $ 1 miljard aan crypto-activa bezitten, 300+ startups die tienduizenden banen en honderden miljoenen dollars aan inkomsten en belastingen genereren. Er is een dagelijks handelsvolume van $ 350 miljoen – $ 500 miljoen, “zei IAMAI.

 

“De voorgestelde stap om te verbieden zal een negatief effect hebben en zal leiden tot verlies aan investeringen en 10 miljoen Indiase cryptoklanten raken. Daarom dringen we er bij de regering op aan om het regelgevingskader voor cryptocurrency te definiëren na grondig overleg met IAMAI en belanghebbenden zoals Indiase gebruikersgroepen voor crypto-activa en de uitwisselingen die het kopen en verkopen vergemakkelijken, ”aldus de brancheorganisatie.

 

De regering heeft de Cryptocurrency and Regulation of Official Digital Currency Bill, 2021 vermeld voor introductie, overweging en goedkeuring in de huidige zitting van het Parlement.

 

Uit rapporten blijkt dat India waarschijnlijk zijn eigen digitale valuta wil lanceren, namelijk Central Bank Digital Currency (CBDC). beste crypto app online te vinden.

 

Deze maatregel zal in overeenstemming zijn met veel centrale banken die zijn begonnen met plannen om hun eigen digitale valuta uit te geven.

 

 

Minister van Financiën van de Unie, Nirmala Sitharaman, zei onlangs dat de regering een ‘gekalibreerde’ benadering van cryptohandel zal volgen en dat ‘onderhandelingen en discussies’ gaande zijn met de Reserve Bank of India (RBI) over het reguleren van cryptocurrency in India.

 

Leden van IAMAI verwelkomden de verklaring van de minister van Financiën, maar uitten hun mening en bezorgdheid over het voorgestelde verbod op cryptocurrency.

 

“ Om op de hoogte te blijven van de Aatmanirbhar Bharat-campagne van onze premier, is het belangrijk dat India concurrerend blijft in het openbare Blockchain-ecosysteem (dat niet kan bestaan ​​zonder Crypto). We kijken ernaar uit om deel te nemen aan het regelgevingsproces om te helpen bij het formuleren van het juiste cryptobeleid voor India, ”aldus Nischal Shetty, oprichter en CEO van WazirX, een cryptocurrency exchange en trading platform.

Written by 

Leave a Reply

Your email address will not be published.