Bitcoin zou $ 400.000 waard moeten zijn op basis van zijn eindige voorraad en waarde in vergelijking met goud, vertelde Scott Minerd van Guggenheim woensdag aan Bloomberg.

“Ons fundamentele werk toont aan dat bitcoin ongeveer $ 400.000 waard zou moeten zijn”, zei hij. “Het is gebaseerd op de schaarste en relatieve waardering, zoals zaken als goud als percentage van het bbp.” Is investeren in Bitcoin verstandig?

 

 

Zijn opmerkingen kwamen op de dag dat bitcoin voor het eerst $ 20.000 overschreed.

Bitcoin zou $ 400.000 waard moeten zijn op basis van zijn schaarste en waarde ten opzichte van goud, vertelde Scott Minerd van Guggenheim woensdag aan Bloomberg.

Het digitale activum steeg met 6% tot ongeveer $ 22.497 vanaf donderdag 8.22 uur GMT, waarmee het rendement sinds het begin van het jaar op iets meer dan 200% komt. Bitcoin steeg pas een dag geleden voor het eerst in de geschiedenis boven het niveau van $ 20.000, wat betekent dat de prijs in twee dagen 12% is gestegen.

Het aanbod van bitcoin is beperkt tot 21 miljoen, wat het zijn anti-inflatoire handelsmerk geeft. De schaarste van het token samen met de “ongebreidelde gelddruk” van de Federal Reserve suggereert dat de prijs zou moeten stijgen tot $ 400.000, vertelde Minerd aan Bloomberg.

“Ons fundamentele werk toont aan dat bitcoin ongeveer $ 400.000 waard zou moeten zijn”, zei hij op Bloomberg Television. “Het is gebaseerd op de schaarste en relatieve waardering, zoals zaken als goud als percentage van het bbp.” is bitcoin revolution betrouwbaar?

 

Veel van de kenmerken van bitcoin zijn vergelijkbaar met goud, en het heeft ook een ongebruikelijke waarde in termen van uitgevoerde transacties, zei hij. De opmerkingen van Minerd komen overeen met die van een inkomende senator Cynthia Lummis die denkt dat bitcoin een betere opslag van waarde is dan papiergeld vanwege het beperkte aanbod. De verkozen senator is van plan het Congres te leren hoe ze bitcoin kunnen gebruiken om de Amerikaanse staatsschuld te verminderen wanneer ze in januari aantreedt.

Guggenheim is een van de institutionele spelers die de legitimiteit van bitcoin als reserve-asset valideren. Het bedrijf diende vorige maand een aanvraag in om 10% van zijn Macro Opportunities Fund van $ 5,3 miljard te behouden om te investeren in de Grayscale Bitcoin Trust, een op bitcoin gericht investeringsvehikel.

Drie grote spelers houden dit jaar de enorme interesse rond bitcoin vast. Dat kan volgens Garrick Hileman, hoofd onderzoek bij Blockchain.com, worden toegeschreven aan het enthousiasme van institutionele beleggers, Wall Street-professionals en participatie van particuliere beleggers.

Volgens Hileman bezitten maar liefst 100 miljoen mensen crypto-activa.

Written by 

Leave a Reply

Your email address will not be published.